Wat is Club Loco?

Club Loco is een initiatief van Loco drive-in, Showtime Stage Support en Wonna.nl. Drie partijen uit de evenementen en live muziek branche die samenwerken onder de naam Completevents.nl. Net als alle muzikanten en bands kunnen wij op dit moment niet of nauwelijks aan de slag vanwege de maatregelen en richtlijnen die gelden tijdens de Corona-crisis.

Het concept is eenvoudig… bands die op dit moment niet kunnen repeteren met inachtneming van de 1,5m afstand maatregel en al helemaal niet mogen optreden voor hun fans willen we een online podium bieden. De loods van Loco Drive-in die wordt gedeeld met Showtime Stage Support en Wonna.nl is daarom omgetoverd tot “Club Loco”. Er is ruimte om een band met maximaal 9 personen bezetting te laten spelen op 1,5 tot 2m afstand van elkaar. Een complete basis sessie bestaat uit: 1 uur opbouwen en sound checken, 1 uur samen offline spelen / repeteren en vervolgens 1 uur online livestream. De volledige livestream wordt opgenomen in zowel beeld als geluid. De band zorgt zelf voor de backline. Alle andere technische faciliteiten worden door ons verzorgd (van mixer, monitoring en showverlichting tot en met de professionele livestream op ons eigen platform www.kijkstream.nl).

 

Tijdens de livestream worden opnames gemaakt:

 • De volledige livestream wordt opgenomen en is achteraf online terug te kijken.
 • Hierbij wordt een 2-track live audiomix gemaakt die de band toegestuurd krijgt.
 • Optioneel in overleg:
  • Multitrack audio opname ongemixt
  • Multitrack audio opname afgemixt
  • 1 – 2 cameramannen voor meer dynamische beelden ipv vaste camera’s
  • 1 Tot 4 camera’s video-opnamen ongemonteerd
  • 1 Tot 4 camera’s video-opnamen gemonteerd

De eerste kop koffie krijg je van ons, daarna zijn er voor 0,50 flesjes water en voor 1 euro diverse frisdranken beschikbaar voor de bandleden en eventuele crew.

 

Maar wat kost dat dan speciaal voor live bands in Coronatijd?

Normaal gesproken kost een dergelijke avond al snel €1500 tot €2000 aan techniek en technici. Tijdens de Coronacrisis, zolang er geen ‘echte’ live muziek evenementen mogen plaats vinden omdat we nu eenmaal weinig kunnen met 1,5m onderlinge afstand, nemen wij als initiatiefnemers een flink bedrag voor onze gezamenlijke rekening. Dat betekent dat we voor bands en andere live artiesten een lage onkostenvergoeding hanteren van €600 euro (ex btw) voor professionele audio- en video-opnamen waarbij jullie zelf bepalen of we ook meteen live streamen.

Jullie fans kunnen een bijdrage doneren om de kosten en daar bovenop gage voor de band bij elkaar te krijgen. We plaatsen daarvoor een betaallink in de agenda en tijdens de livestream met rechtstreekse betaling aan de betreffende band!

 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor alleen video- en audio-opnamen zonder livestream! Neem gewoon even contact met ons op om jouw wensen te bespreken en we komen er altijd uit!

 

Vind je dit een leuk idee als band? Neem dan contact met ons op!

Eindelijk die goede promo video voor weinig realiseren? Meld je dan direct aan >>

Wil je een band aandragen en een actie opstarten zodat er samen gespaard kan worden voor een Livestream? Meld je dan direct aan >>

Als bedrijf of organisatie een livestream adopteren? Dat kan natuurlijk ook. Jouw logo met link naar je eigen website wordt dan bij de betreffende livestream vermeld en tijdens de livestream in beeld gebracht. Neem contact met ons op >>

Of kies hieronder een al geplande livestream waaraan je een bijdrage wilt leveren.

Klik op het beeld hierboven om eerdere Livestreams te bekijken
Klik op het beeld hierboven voor bandinfo, tarieven en huisregels
Klik op de plattegrond voor grote weergave

Livestreams

Support jouw favoriete band en geniet van hun online optreden via een livestream vanuit Club Loco!