Wat is Club Loco?

Club Loco is een initiatief van Loco drive-in, Showtime Stage Support en Wonna.nl. Drie partijen uit de evenementen en live muziek branche die samenwerken onder de naam Completevents.nl. Net als alle muzikanten en bands kunnen wij op dit moment niet of nauwelijks aan de slag vanwege de maatregelen en richtlijnen die gelden tijdens de Corona-crisis.

Het concept is eenvoudig… bands die op dit moment niet kunnen repeteren met inachtneming van de 1,5m afstand maatregel en al helemaal niet mogen optreden voor hun fans willen we een online podium bieden. De loods van Loco Drive-in die wordt gedeeld met Showtime Stage Support en Wonna.nl is daarom omgetoverd tot “Club Loco”. Er is ruimte om een band met maximaal 9 personen bezetting te laten spelen op 1,5 tot 2m afstand van elkaar. Een complete basis sessie bestaat uit: 1 uur opbouwen en sound checken, 1 uur samen offline spelen / repeteren en vervolgens 1 uur online livestream. De volledige livestream wordt opgenomen in zowel beeld als geluid. De band zorgt zelf voor de backline. Alle andere technische faciliteiten worden door ons verzorgd (van mixer, monitoring en showverlichting tot livestream en online hosting).

 

Tijdens de livestream worden verschillende opnames gemaakt:

 • De volledige livestream wordt opgenomen en is achteraf online terug te kijken.
 • Er wordt een twee track afgemixte audio opname gemaakt die de band toegestuurd krijgt.
 • Optioneel in overleg:
  • Multitrack audio opname ongemixt
  • Multitrack audio opname afgemixt
  • 1 Tot 3 camera’s video opnamen ongemonteerd
  • 1 Tot 3 camera’s video opnamen gemonteerd

Een lekkere kop koffie krijg je van ons en voor een euro per blikje zijn diverse frisdranken beschikbaar voor de bandleden en eventuele crew.

 

Maar wat kost dat dan?

Normaal gesproken kost een dergelijke avond al snel €1000 tot €1500 aan techniek en technici. Tijdens de Coronacrisis, zolang er geen ‘echte’ live muziek evenementen mogen plaats vinden omdat we nu eenmaal weinig kunnen met 1,5m onderlinge afstand, nemen wij als initiatiefnemers een flink bedrag voor onze gezamenlijke rekening. Dat betekent dat we voor een extreem lage onkostenvergoeding van €300 euro professionele audio- en video-opnamen voor jouw band kunnen verzorgen waarbij jullie zelf bepalen of we ook meteen live streamen.

Als fan kun je voor jouw favoriete band een bijdrage doneren om de kosten en daar bovenop een gage voor de band bij elkaar te krijgen. Van alles wat boven het minimum van 300 euro wordt ‘opgehaald’ wordt 70% als vergoeding aan de band uitbetaald. De andere 30% is bedoeld om Club Loco in de lucht te houden.

 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor alleen video- en audio-opnamen zonder livestream! Neem gewoon even contact met ons op om jouw wensen te bespreken en we komen er altijd uit!

 

Vind je dit een leuk idee als band? Neem dan contact met ons op!

Eindelijk die goede promo video voor weinig realiseren? Meld je dan direct aan >>

Wil je een band aandragen en een actie opstarten zodat er samen gespaard kan worden voor een Livestream? Meld je dan direct aan >>

Als bedrijf of organisatie een livestream adopteren? Dat kan natuurlijk ook. Jouw logo met link naar je eigen website wordt dan bij de betreffende livestream vermeld en tijdens de livestream in beeld gebracht. Neem contact met ons op >>

Of kies hieronder een al geplande livestream waaraan je een bijdrage wilt leveren.

 

Goed om te weten is dat wij er alles aan doen om een livestream ook daadwerkelijk door te laten gaan. Mocht voor een bepaalde livestream het minimumbedrag niet gehaald worden dan zoeken we samen met de band naar een alternatieve oplossing en daar komen we samen altijd uit!

Klik op het beeld hierboven voor een voorbeeld Live Stream
Klik op het beeld hierboven voor bandinfo, tarieven en huisregels
Klik op de plattegrond voor grote weergave

Livestreams

Support jouw favoriete band en geniet van hun online optreden via een livestream vanuit Club Loco!